keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Peliitat – JHT kolmas Mestis-karsintaottelu 4-1

Valmentaja Joni Petrell

Ville-Veikko Väkeväisen pelit on pelattu JHT:n paidassa jos Peliitat voittaa seuraavan pelin,  sillä Väkeävinen huilaa seuraavan pelin.

joukkueiden kokoonpanot

ottelun tapahtumat

JHT:n maalissa aloittaa Petrus Lintonen ja Peliittojen maalissa Sami Väliharju. JHT:n Ville-Veikko Väkeväinen saa jäähyn kampituksest ottelun toisella minuutilla. Samuel Salonen tekee ylivoimalla Pelittojen johtomaalin. Syöttäjiksi merkitään Ville-Matti Koponen ja Eetu Elo. Murheellinen alku JHT:n kannalta katsottuna. Ttelun kolmannella minuutilla Peliittojen Ilari Metsola tekee taululle numerot 2-0. Syöttöpiste Juho Veneskarille.Tämä on katastrofialku JHT:ltä. Valmentaja Petrell ottakin aikalisän. Viiden ensimmäisen peliminuutin aikana maalivahtien torjunnat 1-3.
Kotijoukkueen Kalle Moisio saa jäähyrangaistuksen huitomisesta. Jesper Ahlgren kaventaa ylivoimalla tilanteeksi 2-1. Syöttöpisteet Teemu Siiroselle ja Reko Tornbergille. Kymmenen peliminuutin jälkeen maalivahtien torjunnat 4-4. Ajassa 14.28 JHT Henry Allen saa jäähyn huitomisesta. Viidentoista ensimmäisen peliminuutin jälkeen maalivahtien torjunnat 7-5. JHT kesti Allenin jäähyn ja Peliitat sai ylivoimalla vain yhden laukauksen Lintosen torjuttavaksi. Ajassa 17.42 kotijoukkuee lisää johtonsa 3-1:een Tatu Vihavaisen maalilla. Syöttöpisteet Roope Mäkitalolle ja Eetu Rissaselle. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat 9-6. Ensimäisessä erässä JHT painosti ja Peliitat teki maalit. JHT teki virheitä joista armotta rankaistiin.

Kokkolassa Hermeksen ja KooVeen välisessä ottelussa on tilanne ensimmäisen rerän jälkeen 1-1. Hermes painostaa ja Tomi Risteli torjuu. Maalivahtien torjunnat ensimmäisen erän jälkeen 1-10.

Heinolassa toinen erä alkaa Peliittojen painostuksella. Lintonen torjuu kaksi laukausta. Peliittojen Samuli Rahikainen joutuu jäähylle pikittaisesta mailasta. Nyt on JHT:llä mahdollisuus kaventaa. Ylivoimalla JHT saa vain yhden laukauksen maalia kohti ja senkin kotijoukkueen maalivahti Sami Väloharju torjuu. Ensimmäisten viiden minuutin aikana maalivahtien torjunnat 2-3. Peliittojen Markus Neva-aho saa jäähyn kampituksesta. Nyt JHT pääsee pelaamaan toisen kerran ylivoimalla tässä erässä. Pelitaat tarjoaa kavennusta. JHT ei saa aikaan kavennusta. Peliittojen Ville Nieminen saa jäähyn koukkaamisesta. JHT pääsee pelaamaan jo kolmannen kerra ylivoimalla tässä erässä. JHT ei saa aikaan kavennusta. Maalivahtien torjunnat kymmenen minuutin pelin jälkeen toisessa erässä 8-5.
Kotijoukkueen Santtu Kinnunen saa 10 minuutin käytösrangaistuksen. JHT:n Reko Tornberg saa jäähyn kiinnipitämisestä. Kotijoukkueen Valtteri Lipiäinen saa jäähyn kiinnipitämisestä. Nyt ovat puntit tasoissa. Viidentoista peliminuutin jälkeen maalivahtien torjunnat 9-6. Vatteri Lipiäinen sai jäähyn estämisestä. JHT ei saanut nytkään ylivoimalla mitään aikaan. Toisen erässä maalivahtien torjunnat 12-8.JHT hallitsi ja painosti, mutta ylivoimapeli oli heikkoa.

Kokkolassa on tilanne toisen erän jälkeen 3-2 Hermeksen johtaessa. Maalivahtien torjunnat 12-21. Risteli pitää KooVeeta pystyssä.

Toivottavasti kolmannessa erässä palkitaan JHT:n kova yritys. Kahden erän jälkeen maalivahtien torjunnat 21-14. Viiden ensimmäisen peliminuutin aikana maalivahtien torjunnat 1-1. Aika alkaa käymään vähiin jos JHT aikoo voittaa tämän ottelun. Kymmenen peliminuutin jälkeen maalivahtien torjunnat 5-2. JHT:ltä näyttää puuttuvan maalintekijät. JHT:n Iiro Ojala nousee jälleen esille ottamalla 2+2 väkivaltaisuudesta ja Peliittojen Ville Nieminen 2+2 väkivaltaisuudesta. JHT:n Ville-Petteri Tirri ottaa jäähyn kiinnipitämisestä ja varistaa tällä sen, ettei JHT pysty kaventamaan tilannetta. Tappio on tosiasia. Kolmatta erää pelattu 15 minuuttia ja koko ottelua 55 minuuttia on tilanne 3-1. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä tähän mennessä 5-4. Tirrin jäähyn aikana Peliitat sai yhden laukauksen Lintosen torjuttavaksi. Kotijoukkueen Niko Kivelä tekee loppunumeroiksi 4-1. Syöttöpisteet Tatu Vihavainen ja Samuel Salonen. Lintonen ulos maalista ja JHT yrittää kuudella viittä vastaan kahden ja puolen minuutin ajan. Ville-Veikko Väkeväinen saa kehiästämisestä pelirnagaituksen ja 20+5 minuuttia. Lintonen palaa takaisin maalinsuulle. Maaaalivahtien torjunnat viimeisessä erässä 6-7. Peliitat voittaa ottelun numeroin 4-1.

Kokkolassa Hermes voitti KooVeen numeroin 4-2. Tomi Risteli torjui 46 kertaa.