Pyry – JHT 3-4 VL

JHT:n Tomi Gronoff palasi kehiin ja ratkaisi ottelun.

Joukueiden kokoonpanot

Ottelun tilastomerkinnät

JHT aloitti ottelun räväkästi. Jo 18 sekunnin jälkeen taululla komeili numerot 0-1. Jesper Ahlgren laittoi limpun häkkiin Henri Mustosen ja Nivo Joen syötöistä. Tomi Gronoff oli palannut JHT:n vahvuuteen ja sai ensimmäisen tilastomerkinnän jäähyn muodossa. Pyry ei pystynyt hyödyntämään tilannetta. JHT jatkoi vahvaa esitystään ja siirtyi Nemo Huhdan maalilla 0-2 johtoon. Syöttöpisteet Jesse Espolle ja Reko Tornbergille. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat Pyryn Mikael Saari 12 ja JHT:n Petrus Lintonen 6. Ensimmäinen erä oli JHT:n hallintaa. Nyt näyttää siltä, että JHT on päässyt omalle tasolleen.

Toiseen erään Pyry tuli uudestisyntyneenä. JHT:n Ville-Petteri Tirrin istuessa jäähypenkillä Pyry kavensin tilanteeksi 1-2. Iiro Ojala otti ”pakollisen jäähynsä” ja sen jälkeen Pyry tasoitti ottelun 2-2:een. Ovat JHT:n jäähyt jälleen ratkaisevassa roolissa? Toinen erä oli huomattavasti taisaisempi, sillä maalivahtien torjunnat olivat Pyryn Mikael Saari 10 ja JHT:n Petrus Lintonen 10. Ilman jäähyjä JHT tulee voittamaan ottelun, mutta jos jäähyjä tulee niin JHT:n pelaajien kokemuskaan ei auta voittoon.

Kolmannessa erässä Pyry jatkaa toisen erän kiitoaan. Pyry menee 3-2 johtoon. Maalintekijänä Simon Matintaival. JHT ei pysty hyödyntmään Pyryn Oskari Ojasen jäähyä. Se tietää vaikeuksia tasoituksen saamisessa. JHT:ltä on tästä ottelusta poissa seuraavat pelaajat: 31 MV SIIRONEN Jussi, 6 P LUTTINEN Juho, 16 H ESPO Jere,
17 P VÄKEVÄINEN Ville-Veikko, 18 H ALAJOKI Elias, 55 H RUNSALA Miika,
77 P ALLEN Henri, 90 H ANTTILA Jere, 90 P NIEMELÄ Niilo. Eriyisesti Jere Espon ja Ville-Veikko Väkeväisen panosta JHT tarvitsisi. Pyryn joukkueessa pelaavat tutut JHT:tä edustaneet pelaajat Peteris Pujats ja Samuli Hietala.
Näyttää siltä, että JHT ei osaa vieläkään voittaa tiukkoja kamppailuja. JHT otti maalivahti Petrus Lintosen ulos maalista ja yrittää kuudella viittä vastaan ja onnistuu tasoittamaan pelin 3-3:een tahtopelaaja Jesper Ahlgrenin maalilla, jon syöttäjiksi merkitään Teemu Siironen ja Reko Tornberg. Maali tuli viisi sekuntia ennen loppuvihellystä. Seuraa jatkoaika. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä Pyryn Mikael Saari 10 ja JHT:n Petrus Lintonen 8.

Jatkoajalla molemmista joukkueista pelaaja jäähylle väkivaltaisuuden takia. JHT:ltä istunnolle lähtee Reko Tornberg. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua otteluun. Seuraa voittolaukauskisa.
JHT:n Iiro Ojala laukoi maalin. Pyryn pelaaja iski myös maalin. Pyryn Painilainen ei onnistunut eikä myöskään JHT:n Mustonen. Pyryn pelaaja ei onnistunut. Tomi Gronoff iskee voittomaalin. Ottelu päättyy JHT:n voittoon numeroin 3-4 VL.