lauantai 18. maaliskuuta 2017

JHT – IPK JA 3-2

Hannu Tiluksen kuvat ottelusta

JHT - IPK 18.03.2017 Mestis-karsinta maalikooste

JHT aloitti pelin terävästi. Tommi Rintasalo siirsi kotijoukuen 1-0 johtoon Ville Lehtosen ja Niklas Westerlundin esityöstä. JHT oli ensimmäisessä erässä yllättäen niskan päällä. Puolustettiin hienosti ja maalivahti Wille Mattila torjui erinomaisesti. JHT oli lähtenyt taistelemaan voitto mielessä. Periksi ei annettu eikä taka-askelia otettu. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen 1-0 johdossa. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat kotijoukkueen Mattila 13 torjuntaa ja vieraiden Tolonen 9 torjuntaa. JHT pelasi kauden parasta kiekkoilua ja yleisö eli voimakkaasti mukana. Tunnelma jäähallissa oli erinomainen.

Toisen erän alussa kotijoukkue uinahti ja vieraiden Ainars Podzinsh tasoitti pelin 1-1:een. Ville-Veikko Väkeväisen jäähyn aikana vieraat eivät saaneet juuri mitään aikaan. Vieraiden ylivoima oli tehotonta. Sen sijaan kotijoukkueen konkari innostuu, kun pelit kovenee. JHT-ikoni Henri Mustonen laukoi kiekon verkon perille kotiyleisön suureksi riemuksi ja IPK:n pienen, mutta aktiivisen kannustajajoukon suureksi pettymykseksi. Syöttöpisteet Iiro Ojalalle ja Jesper Ahlgrenille. Kotijoukkueen Niko Kivisen jäähyn aikanaan vierasjoukkue ei saanut peliään kulkemaan. Erän lopulla Ainars Podzinshin laukaus lirui kotijoukkueen maaliin. Toinen erä päättyi lukemiin 2-2. Maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkueen Mattila 11 ja vieraiden Tolonen 6.

Ottelun kolmannessa erässä näki, että kotijoukkue halusi voittaa ottelun. Vieraiden jäähyn aikana ei vielä saatu ratkaisua aikaan. Kotijoukkue painosti ja hallitsi peliä. Maali suorastaan roikkui ilmassa. Erän lopussa kotijoukkueen Niko Kivinen sai jäähyn kampituksesta ja siinä tarjottin voittoa IPK:lle, mutta vieraat eivät ottaneet tarjousta vastaan, vaan kotijoukkue taisteli leijonan lailla. Erä päättyi 2-2. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä olivat kotijoukkueen Mattila 7 ja vieraiden Tolonen 11.

Seurasi jatkoaika kolmella kenttäpelaajalla. Kotijoukkue hallitsi jatkoaikaa ja laukoi terävästi vieraiden maalille, mutta vasta kolmas yritys tuotti tulosta. Ottelun ratkaisijaksi nousi Jere Espo joka laukoi ratkaisen voittomaalin. Syöttöisteet Henri Allenille ja Tommi Rintasalolle. Kotiyleisön riemulla ei ollut rajaa. Tuntui kuin hallin katto olisi kohoillut kovan kannustuksen johdosta. Kyllä Kalajoella on nyt kova kotiyleisön kannusta. Kalajoella eletetään eräänlaista jääkiekkobuumia ja pelaajat tahtovat voittaa ja pelaavat suorituskykynsä ylärajoilla. Yleisöä oli 750 maksanutta katsojaa. Tämä peli oli JHT:n kauden paras peli.