lauantai 28. tammikuuta 2017

PYRY – JHT 3-6

Henri Mustonen oli jälleen tärkeässä roolissa kun sarjakolmonen kaadettiin Nokialla.

JHT:n vieraskiertue alkaa Nokian Pyryä vastaan ja odotettavissa on vaikea ottelua. JHT:n joukkueen ketjukoostumukset ja kenttäkoostumukset ovat nyt mielestäni onnistuneita. Toivottavasti joukkue on iskukunnossa.
Joukkueiden kokoonpanot

Suomi-sarjan tehokkain pelaaja Antti Hilden onnistui ensmmäisenä tekemään maalin ajassa 15.33. Syöttäjää maalille ei löytynyt. Näin Pyry siirtyi 1-0 johtoon. Aivan ensimmäisen erän lopussa JHT:n puolustaja Antti Määttä saa huitomisesta jäähyrangaistuksen. Henri Allen ottaa myös jäähyn poikittaisesta mailasta. Pyry pääsee pelaamaan viidellä kolmea vastaan.
Pyry pääsee aloittamaan toisen erän yhden miehen ylivoimalla. Ensimmäisen erän torjunnat olivat Pyryn Kalle Hokkanen 10 kertaa ja JHT:n Wille Mattila 15 kertaa.

Useasti toinen erä on ollut JHT:n paras erä ottelussa. Toivottovasti tämä toteutuu myös Nokialla. JHT kesti jäähyt. Jesper Ahlgren tasoittaa pelin Juho Joki-Erkkilän ja Jarno Palolan esityöstä. Tilanne on 1-1. Salomonin tuomiota menevät kärsimään Niko Kivinen ja Pyryn Erik Linnemäki väkivaltaisuudesta. JHT pääsee pelaamaan ylivoimalla, kun Pyryn Topi Salmela ottaa jäähyn kiinnipitämisestä. JHT ei kuitenkaan pysty hyödyntämään ylivoimaansa. Ajassa 33.40 Pyryn Jani Leino siirtää kotijoukkueen 2-1 johtoon.
Kotijoukkueen kantti alkaa pettämään ja pelistä tulee rumaa, huitomista ja poikittaisia mailoja aina pelirangaistukseen asti. JHT kaventaa kahden miehen ylivoimalla tilanteeksi 2-2. Maalintekijä mailataituri Jarno Palola ja syöttäjänä Henri Mustonen, joka on tehnyt Suomisarjassa kaikkein eniten maaleja. Toinen syöttöpiste äärettömän hyvä pelinsilmän omaavalle Tomi Gronoffille, joka johtaa JHT:n tehotilastoa. Erä päättyy tilanteeseen 2-2. Maalivahtien torjunnat Pyry 10 ja JHT 12.

Toinen erä meni niin kuin ennakoin JHT:lle numeroin 1-2. Siirtyikö henkinen yliote JHT:lle? Jos JHT lähtisi kolmanteen erään johtoasemassa, niin silloin olisi odotettavissa vähän huoletonta pelaamista. Takaa-ajoasemassa tai nyt. kun tilanne on tasan, niin se joukkue on vahvoilla, joka pysyy pois jäähyaitiosta. JHT on henkisesti vanhva joukkue.
Kolmannen erän alussa JHT-konkarit juonivat ylivoimalla maalin. Maalintekijänä Henri Mustonen ja syöttäjinä Juho Joki-Erkkilä ja Jarno Palola. Nokian Pyryn selkaranka on taipumassa, sillä jälleen Pyryn pelaaja ottaa jäähyn poikittaisella mailalla pelaamisesta. JHT ei kyennyt ylivoimalla ratkaisemaan peliä. Pyry jatkaa jäähyilyä. JHT ratkaisee pelin Jarno Palolan ylivoimamaalilla, johon syöttäjiksi merkitään Ville-Veikko Väkeävinen ja Juho Joki-Erkkilä. Pyryn selkäranka on katkennut. Jere Espo siirtää JHT:n 2-5 johtoon Samuli Rahikaisen ja Teemu Siirosen saadessa syöttöpisteet. Vielä on yli puoli erää jäljellä. Niko Kivinen istuu jäähyrangaistusta kiinnipitämisestä, mutta Pyry ei pysty hyödyntämään ylivoimaansa. Roope Repo kaventaa tilanteeksi 3-5. Pyry ottaa aikalisän ajassa 58.37. Nähtävästi yritetään erän lopussa kuudella viittä vastaan saada pari maalia aikaan. Ahneella on kuitenkin likainen loppu. JHT:n Jesper Ahlgren iskee kiekon tyhjiin ja taululle numerot 3-6.

Kolmas erä JHT:lle 1-4. Tämä on tärkeä voitto JHT:lle. Kolmannessa erässä maalivahtien torjunnan Pyry 13 ja JHT 9.