keskiviikko 7. joulukuuta 2016

JHT otti tärkeän voiton

Kuva Hannu Tilus           Niklas Westerlund

JHT voitti kotonaan Oulun AIK:n numeroin 3-1 (0-1, 1-0, 1-0). Ottelu ratkesi AIK:n jäähyihin. Ensimmäisessä erässä JHT pelasi varmasti ja sillä oli paikkoja enemmän kuin AIK:lla, mutta maaleja JHT ei saanut aikaan. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tuli merkkausvirhe. Joukkue oli ”seisovilla jaloilla” kun AIK:n Niko Nuutinen painoi ohi puolustuksen ja laukoi maalin. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkue 9 ja vierasjoukkue 10.

Toiseen erään tuli taisteleva JHT, joka otti pelin haluunsta. Hyvistä paikoista ei saatu sisään, mutta viimein Jere Espo onnistui Nico Joen ja Niklas Westerlund syöttöistä pistämään kiekon reppuun. Toisen erän lopussa sattui ikävä tapaus, kun AIK:n Petri Lampinen taklasi JHT:n nuoren puolustajan Nicon joen pelikyvyttömäksi laitataklauksessa, mikä kohdistui päähän.

Kolmannessa erässä JHT:n ratkaisijoina toimivat Jesper Ahlgen joka teki tahtomaalin Henri Allenin syötöstä. Erän puolivälissä JHT:n voittomaalin laukoi Ville Lehtonen. Syöttöpisteet Herni Allenille ja Jesper Algrenille. AIK sortui erän toisella puoliskolle jäähyihin ja näin JHT kirjasi tililleen pisteet 3-1 voitolla. Nämä olivat erittäin tärkeät pisteet. JHT:n ylivoimassa on nyt parantamisen varaa. Henri Mustosen poissaolo näkyi ylivoimapelissä tehottomuutena. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat JHT Wille Mattila 22 ja AIK Tomi Risteli 40. Malivahtien torjuntatilastoa johtaa JHT:n maalivahti Wille Mattila torjuntaprosentin ollessa 95,99. JHT:n toinen maalivahti Petru Lintonen on 5. sijalla torjuntaprosentin ollessa 92.46.