sunnuntai 16. lokakuuta 2016

JHT – Kotkan Titaanit 5-1

JHT - Titaanit 16.10.2016 maalikooste

Hannu Tiluksen kuvat ottelusta

Kotkan Titaanit saapuivat JHT:n vieraaksi Pirkonsuon Pyhättöön. JHT oli tyly isäntä vei ottelun nimiinsä numeroin 5-1 (2-0, 3-1,0-0). Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi ja ensimmäisen peliminuutin jälkeen taululla komeilivat numerot 1-0. Kotijoukkueen taistelija Jesper Ahlgren niittasi kiekon verkon verkon perille Ville Lehtosen syötöstä. Erän puolivälissä JHT-konkari Tomi Gronoff lisäsi kotijoukkueen johdon 2-0:aan, syöttöpiste Juho Joki-Erkkilälle.

Toisen erän alussa Tomi Gronoff varmisteli kotijoukkueen voittoa toisella maalillaan. Syöttöpisteet Ville-Veikko Väkeväiselle ja Juho Joki-Erkkilälle. Toinen JHT-konkari Henri Mustonen iski kiekon verkon uumeniin Ville-Veikko Väkeväisen ja Juho Joki-Erkkilän esityöstä siirretyn rangaistuksen aikana. Tässä vaiheessa Kotkan Titaanit vaihtoi maalivahtia. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä JHT:n Iiro Ojala veti ylämummoon kiekon ja tilanne oli jo 5-0. Kotkan Titaanit onnistui kaventamaan ylivoimalla tilanteeksi 5-1. Toisen erän lopusss Jesper Alhlgren taklasi vieraiden pelaajan. Päätuomari ei asiassa nähnyt rikettä, mutta linjatuomarin näkemyksen mukaan Algrenin taklaus oli 5+20 minuutin arvoinen eli pelirangaistus.

JHT aloitti kolmannen erän JHT vajaalla ja onnistui erittäin hyvin estämään vieraiden tunkeutumiset JHT:n maalille. JHT jäähyili kolmannessa erässä oikein kunnolla. Ensin Tommi Rintasalo otti kaksiminuuttisen ja minuutin kuluttua Samuli Rahikainen teki hänelle seuraa. JHT pelasi kolmella viittä vastaan ja onnistui torjumaan vieraiden lähentelyt tälläkin kertaan Erän lopussa eli ajassa 58.45 Ville-Veikko Väkeväinen ja vieraiden Jesse Hurme ottivat yhteen jäähyn arvoisesti. Ajassa 59.08 kotijoukkueen Tomi Gronoff teki seuraa jäähyaitionna Väkeväiselle. Ajassa 59.15 Iiro Ojala liittyi seuraan ja ajassa 59.28 Niko Kivinen tuli jähyaitoon kvartetin neljänneksi pyöräksi. JHT kesti paineet ja pisteet jäivät kotiin. JHT kärsi ottelussa peräti 46 jäähyminuttia. Jääjyistä johtuen JHT:n Wille Mattila torjui 39 kertaa ja Kotkan Titaanien maalivahdit yhteensä 33 kertaa.