sunnuntai 21. joulukuuta 2014

LiigaSärkät – Pielaveden Sampo 1-3

Danilo Carvalho

Kalajoen LiigaSärkät kohtasi Merenojansalissa sunnuntaina Pielaveden Sammon. Otteluisänän oli SSAB. Tuomarityöskentelystä vastasi Ari Hautala ja Ville Hassinen sekä Tomi Riutta ja Arto Kellokoski.
Pielaveden Sampo oli liigassa seitsemäntenä 23 pisteellä ja LiigaSärkät viimeisenä eli kahdentenatoista 7 pisteellä. Pielaveden Sammon pelaajista koko liigan tehotilastossa on toisena Timo Leikas ja neljäntenä venetzuelalainen Enderwin Herrera. Liigan torjuntatilaston kolmatta tilaa pitää hallussa Sammon keskitorjuja Mikko Väliaho. Liigan toiseksi korkein vastaanottoprosentti on Enderwin Herreralla. LiigaSärkkien pelaajista yksikään ei ole päässyt liigan tehotilastoihin viiden parhaan pelaajan joukkoon. LiigaSärkät on kuitenkin parantanut peliään koko ajan vaikka hakkuripuolella onkin ollut ongelmia. Kotonaan Pielaveden Sampo oli voittanut LiigaSärkät suoraan kolmessa erässä numeroin 3-0 ( 25-16, 26-24, 25-16). Pielaveden Sampo oli voittanut viikonvaihteessa kotonaa LiigaRiennon puhtaast 3-0.

Pielaveden Sampo aloitti seuraavalla kokoonpanolla 4 Enerwin Herrera, 7 Aleksi Kössi, 8 Mikko Väliaho, 11 Andrey Ankudovich, 12 Aleksi Kaatransalo ja 15 Timo Leikas. LiigaSärkkien aloituskokoonpano oli 1 Jussi Mäkinen, 2 Danilo Carvalho, 3 Mikko Keski-Sipilä, 9 Jari Nurro, 11 Srjdan Nadzin ja 12 Ville Kaksonen.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen painostaessa. Pielaveden Sampo käytti ensimmäisen aikalisänäs tilanteessa 7-11. Teknilliselle aikalisälle mentiin tilanteesssa 14-10 LiigaSärkkien johtaessa. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-12. Pielavedn Sampo käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 13-18. LiigaSärkät oli vahvempi ensimmäisessä erässä numeroin 25-19.

Toinen erä eteni tasaisesti tilanteeseen 9-11, jolloin LiigaSärkä käytti ensimmäisen aikalisänsä. Sen jälkeen LiigaSärkkien peli sekosi vaihtoihin ja Pielaveden Sampo siirtyi 14-18 johtoon. Pielaveden Sampo eteni Herraran ja Leikkaan mainion pelin johdosta 18-25 erävoittoon. Kahden ensimmäisen erän jälkeen Pielaveden Sammon tehokkaimmat pelaajat olivat Enderwin Herrara ja Timo Leikas sekä Mikko Väliaho. Passari Tomi Mäkiaho jakoi passeja hienosti. LiigaSärkkien peli oli Srdjan Nadadin ja Danili Carvalhon varassa. Carvalhon hyökkäysprosentti oli 75. Mikko Keski-Sipilän vastaanottoprosentti oli 78 .

Kolmas erä oli LiigaSärkiltä pohjanoteeraus. Peli sotkeentui pahemman kerran ja Pielaveden Sampi siirtyi 16-9 johtoon ennen Shailen Ramdoo käytti ensimmäisen aikalisän. LiigaSärkkien peli oli niin sekaisin, että Pielaveden Sampo siirtyi erävoittoon numeroin 25-15.

Neljännen eran alku LiigaSärkät hallitsi ja Pielaveden Sampo käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11-13. Teknilliselle aikalisälle mentiin LiigaSärkkien johdossa numeroin 14-12. Sampo tasoitti tilanteeksi 20-20. Tilanteessa 21-20 Pielaven Sampo käytti ensimmäisen aikalisän. LiigaSärkät käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 22-22- LiigaSärkät siirtyi johtoon 24-22, mutta ei saanut erää poikki, vaan Pielaveden Sampo tasoitti pelin tilanteeksi 24-24 jolloin LiigaSärkät käytti toisen aikalisänsä. Pielaveden Sampo rutisti erä ja otteluvoittoon numeroin 24-26.

Yleisöä ottelussa oli vain 193 katsojaa. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Enderwin Herrera,joka sai myös Läahi-Tapiolan kolme piste. Lähi-Tapiolan kaksi pistettä sai LiigaSärkkien Srdjan Nadzin ja yhden pisteen Timo Leikas. LiigaSärkkein parhaana pelaajana palkittiin Mikko Keski-Sipilä. Pielaveden Sammon pelaajalle Toni Mäkituvalle kävi ikävä onnettomuus. Todennäköisesti akillesjänne katkesi. Onkohan Pielaveden Sammon uuden passarin hankinta edessä?

LiigaSärkät tarvitsee vielä yhden pelaajan eli uusi hakkuri on hakusalla. LiigaSärkkien peli paranee koko ajan ja eteenkin kenttäpuolustus on varsin hyvää.