sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Liigä-Särkille kotitappio

Liiga-Riento voitti Liiga-Särkät Kalajoen Merenojan salissa numeroin 1-3 (16-25, 25-13,25-22, 20-25). Tämä historiallinen SM-liigaottelu alkoin nauhanleikkauksella, kun kaupunginjohtaja Jukka Puoskari leikkasi nauhan ja pitin pienen avauspuheen ottelun aluksi. Tässä historiallisessa ottelussa on päätuomarina Veli Salmela ja verkkotuomarin Tapani Heikkilä, rajatuomareina olivat Tomi Riutta ja Jari Sipi. Yleisöä ottelussa oli 250 katsojaa.

Ensimmäinen erä meni Liiga-Riennon hallitessa peliä. Kotijoukkueen aloitus oli todella surkea. Liiga-Särkät otti aikalisän tilanteessa 3-9. Toisen aikalisänsä Liiga-Särkät käytti tilanteessa 11-18. Ensimmäinen erä meni reilusti Liiga-Riennolle johtuen joukkueen tasaisuudesta. Joukkueen onnistujiin kuuluivat joukueen kapteeni 192 cm ja 90 kg painava yleispelaaja Joni Savimäki, 184 cm pitkä ja 80 kg painava yleispelaaja Eetu Pennanen ja 194 cm pitkä ja 92 kg painava hakkuri Ville Louhela. Joukkueen peli oli ehjempää kuin kotijoukkueella.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Riento käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-7 ja toisen aikalisän tilanteessa 6-11. Liiga-Särkkien brassivahvistu Danili Carvalhu oli täysin pitelemätön Liiga-Riennon pelaajille, Liiga-Särkät hallitsi peliä mielin määrin ja tuntui, että kaikki onnistuu. Srdjan Nadadzin onnistui myös ja ajoittain Ville Kaksonen ja Mikko Keskisipilä olivat ratkaisijan roolissa. Erä Liiga-Särkille numeroin 25-13.

Kolmas erä oli taisaisempaa vääntöä. Tilanteesta 7-7 Riento karkasi 10-7 johtoon jolloin Särkkäin valmentaja Shailen Ramdoo otti Särkkäin ensimmäisen aikalisän. Toisen aikalisänsä valmentaja Shailen Ramdoo käytti tilanteessa 9-12. Särkät kavensi tilanteeksi 16-18 jolloin Riento käytti ensimmäisen aikalisän. Ottelu eteni tilanteeseen 22-20 ja Riento käytti toisen aikalisän tilanteessa 24-21. Riento vei erän numeroin 25-22.

Neljännessä erässä Riento johti niukasti ja Särkät käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 3-6. Riento käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-15. Särkät tasoitti tilanteesksi 17-17. Särkät siirtyi johtoon 18-17 ja johti vielä tilanteessa 20-19. Riento tasoitti erän tilanteessa 21-21. Kolme viimeistä pistettä Riento vei rutiinilla ja ottelu päättyi erin 1-3 Riennolle ja viimeinen erä numeroin 22-25.

Järejstelyt onnistuivat olosuhteisiin nähden hyvin, kuitenkin pientä parannettavaa on. Näistä on syytä tehtä luettelo. Siis suunnitelma – toteutus – valvonta. Huomiota on kiinnitettä siihen, miten jatkossa saadaan tunnelmaa vielä nostettua. Miten yleisö saadaan mukaan vielä voimallisemmin ja miten yleisöä saadaan katsomoon enemmän kuin 250 henkilöä. Otan jatkossa suuremman roolin asioiden valmistelussa ja varmistuksessa. Liiga-Särkät tarvitsee vähintään 3-4 pelaajaa lisää. Seuraavat pelit Liiga-Särkillä on ensi perjantaina Team Lakkapään vieraana Rovaniemellä ja kahden viikon päästä vastassa on Pielaveden Sampo vieraissa  ja Leka-Volley Kuopiosta kotona. Ehkä näissä otteluissa Liiga-Särkillä on jo täydennystä joukkueeseensa.