maanantai 10. maaliskuuta 2014

Särkät Volley teki historiaa

Särkät Volleyn joukkue

Särkät Volley eteni ykkössarjan loppuotteluun ensimmäisenä toimintavuotenaan, mikä on historillinen teko. Särkät Volley voitti kotonaan Akaa-Volleyn numeroin 3-1 (22-25, 25-23, 25-16, 25-17). Ykkösarjan finaalissa vastustajana on Mikkelin Passarit, joka voitti Kyyjärven Kyvyn vasta ratkaisuerässä numeroin 34-32. Otteluvoitot olivat menneet tasan ja jatkoon menijä ratkaistiin niin sanotussa kultaisessa erässä.

Särkät Volley oli latautunut kotipeliinsä hyvin, sillä kysymyksessä oli seuran historian tähän menessä tärkein ottelu. Särkät Volley lähti otteluun seuraavalla aloituskuusikolla passari Ralf Ozolins, Mikko Keskisipilä, Antti Kaattari, Kyle Gramit, Ville Kaksonen ja Gino Naarden. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä 4-4 tilanteeseen saakka. Sen jälkeen kotijoukkueen Gino Naarden oli todellisessa hurmoksessa paukutellen palloja lattiaan vuoren varmasti. Tilanteessa 7-4 Akaa Volley käytti ensimmäisen aikalisän. Särkät Volley jatkoi hurmostaan ja tilanne oli jo 9-4 ennenkuin Akaa-Volley heräsi. 198 cm pitkä Atjete Agnithey löysi aukkoja Särkät Volleyn torjunnasta. Tilanteessa 12-9 Särkät Volley otti aikalisän. Tämän jälkeen kotijoukkue siirtyi 16-11 johtoon. Erä näytti menivän selvin numeroin kotijoukkueelle. Antti Kaattarin keskihyökkäykset upposivat kuin kaivoon Akaa-Volleyn kenttään. Sitten alkoi käsittämätön virhesuma kotijoukkueen pelissä. Syöttöjä tuhrittiin kuusi kertaa ja torjunta ei saanut Ahnitheytä ja Jimmy Hernandezia kiinni. Vieraat tasoittivat pelin tilanteessa 19-19 ja siirtyivät johtoon tilanteessa 20-21 jolloin Särkät Volley käytti toisen aikalisän. Särkät Volley peli takelteli pahasti ja Akaa-Volley eteni eräpalloon. Gino Naarden piti toivoa yllä vielä Särkät Volleyllä iskemällä tilanteeksi 22-24. Ralf Ozolins ratkaisi erän syöttämällä vekkoon. Erä päättyi 22-25 vieraiden voittoon.

Toisen erän kotijoukkue aloitti rivakasti. Akaa-Volley otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-0. Särkät Volley eteni 6-2 johtoon, mutta sitten alkoi virhesuma ja Akaa-Volley tasoitti erän tilanteessa 7-7. Kotijoukkue piristyi Mikko Keskisipilän taidokkailla lyööneillä ja Gino Naardenin pommeilla. Tilanne oli 11-8. Akaa-Volley sinnitteli Agnitheyn ja Hernandezin voimin ja tasoitti erän tilanteessa 14-14. Menossa oli henkien taistelu. Erä eteni tasaisesti tilanteeseen 18-18. Sen jälkeen Särkät Volleyn voitontahto tuli esiin Gino Naarden ja Kyle Gramitin iskuilla. Tilanne oli 20-18. Akaa-Vollye tasoitti tilanteeksi 21-21 jollooin Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä. Valmentaja Ramdoo kävi kuumana. Särkät Volley siirtyi 23-22 johtoon, mutta Akaa-Volley tasoitti. Gino Naarden hurja vire jatkui ja erä kotijoukkueelle numeroin 25-23.

Kolmattaa erään Särkät Volley hallitsi suvereenisti. Akaa-Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-4 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 14-6. Ville Kaksonen sai nyt Agnithey useamman kerran kiinni. Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17-11. Särkät Volley vahvisti johtoaan tilanteeksi 19-11 ja erä eteni Särkät Volleyn ylivoimaiseen tahtiin ja päättyi numeroihin 25-16.
Neljättä erää Särkät Volley hallitsi suvereenisti. Akaa-Volley käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-2. Särkät Volley käytti aikalisän tilanteesssa 6-5. Sen jälkeen Särkät Volley ryhdistäytyi ja Akaa-Volley käytti toisen aikalisän tilanteessa 15.10. Ville Kaksosen syottovuorolla Särkät Volley vahvisti asemiaan tilanteeksi 20-11. Peli oli ratkennut. Särkät Volley eteni vastustamattomasti kohti erä- ja otteluvoittoa. Erä päättyi numeroin 25-17.

Särkät Volley eteni ykkösarjan finaaliin, jossa vastustajana on Mikkelin Passarit, jonka Särkät Volley voitti runkosarjassa selvin numeroin. Finaalissa Mikkelin Passareilla on kotietu. Finaalin voittajalla on mahdollisuus anoa suoraan SM-liigapaikkaa ja finaalin häviäjä pääsee karsimaan liigapaikasta Rantaperkiän Iskun kanssa.