lauantai 8. maaliskuuta 2014

JHT sortui virheisiin kauden päätösottelussa

JHT:n joukkue kaudella 2013-2014
JHT:n valmentaja Robert Pukalovic

JHT:n kausi päättyi Suomisarjan playoffeissa välierätappioon Forssan Palloseuralle numeroin 3-5 (1-2, 0-2, 2-1). JHT oli ehkä ylilataunut otteluun ja se kostautui tehdyissä virheissä. JHT meni ylivoimalla johtoon Juha Lehtomäen maalilla. Teemu Seilosen jäähyjen aikana FPS meni 1-2 johtoon ylivoimalla. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat 10-10.

Toisen erän alussa JHT jäähyili oikein urakalla ja FPS pääsi pelaamaan jopa viidella kolmea vastaan, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. JHT painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta ei onnistunut maaliteossa. Sen sijaan vierailijat onnistuivat vastahyökkäyksessään tekemään kolmannen maalinsa ja se oli kylmä suihku niin pelajaille kuin yli 800-päiselle kotiyleisolle. JHT hallitsi toista erää ja maaivahtien torjunnat olivat JHT 7 ja FPS 14. Peli näytti ratkeavan, kun FPS sai neljännen maalin, kun JHT:n maalivahti Mika Kokon räpyläkäden kautta kiekko meni maaliin. Mika Kokko luisteli vaihtoaitioon ja nähtävästi FPS:n pelaaja kävi kannustamassa Miko Kokkoa epäurheilijamaisella tavalla ja tästä Mika Kokko hiiltyi niin, että käytti mailanpäätä tilanteessa. Mika Kokko sai 5 +20 minuutin rangaituksen. JHT:n maalille luisteli Jari Mäyrä.

Kolmannessa erässä alkoi hillitön takaa-ajoa. JHT ei luovuttanut. Timo Seikkula kavensi 2-4:ään ajassa 57.05. JHT otti maalivahtinsa pois pelasi kuudelle viittä vastaan. Matti Kivisilta kavensi numeroiksi 3-4 Tomi Gronoffin syötöstä ajassa 58.22. JHT pelasi erän lopun ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan, tasoitus roikkui ilmassa. Ajassa 58.40 FPS:n Matias Lintula laukaus osui tolppaan ja meni sitä kautta JHT:n tyhjään maaliin. Peli oli ratkennut. JHT ei pystynyt tasoittamaan hurjasta loppukiristään huolimatta. FPS jatkaa Suomisarjan finaalin ja saa vastaansa KeuPa HT. Ennakkokaavailuissa KeuPaHT on vahvempi joukkue, mutta onko sillä taloudellisia edellytyksiä nousta Mestikseen onkin sitten eri juttu. JHT:n kausi oli värikäs ja menestyksellinen. JHT:n kausi on ennakko-odotuksia parempi ja kauden viimeistä ottelua seurasi 814 katsojaa.