sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Särkät Volley jatkoi voittoputkeaan

Gino Naarden - surinamilainen hakkuri Särkät Volleyssa

Kuvat ottelusta

Särkät Volley voitti ykkössarjan ykkoöslohkon kärkikamppailussa Kyyjärven Kyvyn numeroin 3-1 (25-16, 25-20,22-25, 25-17). Särkät Volley parantaa peliään kauden vanhetessa. Kärkikamppailussa Kyyjärven Kyky hävisi niukasti ja syynä saattoi olla se, että joukkue ei pystynyt pelaamaan parhaalla kokoonpanolla Taavi Sadamin nyrjäytettyä nilkkansa ja Niko-Matti Koskela oli poissa tästä pelistä.

Ensimmäistä erää kotijoukkue hallitsi selvästi, sillä Gino Naarden oli pitelemätön pelaaja Kyyjärven Kyvylle. Gino pamautti pallon lattiaan peräti yhdeksän kertaa ja torjui yhden pisteen. Kyle Gramit oli myös liekeissä ja Mikko Keskisipilän häikäisevät suoritukset olivat kotiyleisön mieleen. Kyle Gramitin saldo oli neljä hyökkäyspistettä ja Mikko Keskisipilän kolme. Passari Ralf Ozolins pelasi erinomaisen ensimmäisen erän. Särkät Volleyllä oli uusia pelaajia kokoonpanossa, sillä ensi esiintymisen tällä kaudella Särkät Volleyn riveissä esitti Atte Siika-aho. Hän suoriutui tehtävästään hyvin. Kyyjärven Kyky otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 14-9 ja toisen aikalisänsä Hannu Kalliojärvi käytti tilanteessa 19-11. Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 22-16. Valmentaja Shaleim Ramdoo halusi aikalisällä rauhoittaa peliä ja varmistaa erävoiton, mikä tulikin selvin 25-16 numeroin.

Toisessa erässä edettiin tasaisemmin ja tilanteessa 14-12 Kyyjärven Kyky käytti ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen kantavia voimia olivat edelleen Gino Naarden, Kyle Gramit ja Mikko Keskisipilä. Tässä erässä Särkät Volleyn toinen passari Jussi Mäkinen esiintyi edukseen. Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20-17 ja Kyyjärven Kyky toisen aikalisänsä tilanteessa 21-17. Aikalisä tehosi ja Kyyjärven Kyky kavensi tilanteeksi 21-18. Särkät Volleyn hakkurin Gino Naarden peli oli häikäsevä suoritus. Erä kotijoukkueelle numeroin 25-20.

Pitkä erätauon jälkeen kolmanteen erään lähdettiin vierajoukkueen komennossa. Kotijoukkue tasoitti erän tilanteessa 3-3 ja eteni parin pisteen johdossa, kunnes vierasjokkue tasoitti tilanteeksi 9-9. Sen jälkeen vierasjoukkue siirtyi lähinnan Jaakko Aningon onnistuneilla suorituksilla 10-13 johtoon. Kotijoukkue kavensi tilanteeksi 17-18 ja kotijoukkue otti toisen aikalisänsä tilanteessa 18-22. Vierajoukkueen valmentaja Hannu Kalliojärvi käytti toisen aikalisänsä tilanteess 22-24. Se tehosi ja vierasjoukkue voitti erän 22-25.

Neljättä erää edettiin hermostuneesti ja vierasjoukkue oli johdossa 2-5. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 7-7 ja siirtyi 11-8 johtoon Kyyjärven Kyky käytti ensimmäisen aikalisän. Toisen aikalisänstä Kyyjärven Kyky käytti tilanteessa 17-12. Kyle Gramit oli liekeissä neljännessäkin erässä ja tykitti viisi pistettä ja syötti yhden. Myös Gino Naarden oli pitelemätön tehden samoin neljä hyökkäyspistettä ja yhden syöttöpisteen. Särkät Volleyn peli oli nyt huomattavasti parempaan kuin aikaisemmassa ottelussa. Eteenpäin on menty ja yleisöäkin ottelussa oli huomattavasti enemmän kuine ennen. Kalajokiset ovat huomanneet kuinka hyvä joukkue Kalajoella nyt on. Näyttää siltä, että Särkät Volley etenee kohti mestaruussarjan karsintaa. Neljäs erä päättyi kotijoukkueelle selvin 25-17 numeroin.

Kuortane voitti PuWon numeroin 0-3 (23-25, 20-25,22-25)
Vaasan Kiisto voitti Kuutoset numeron 3-2 (25-14, 13-25, 25-21, 17-25, 15-4)